Jf. wikipedia.com

Kemisk definition:

3D rendering af THC molokylen

THC molokylen(kilde: wikipedia.org)

Tetrahydrocannabinol, [THC] eller Δ9-THC (delta-9-THC), Δ9-tetrahydrocannabinol (delta-9-tetrahydrocannabinol), eller Δ1-tetrahydrocannabinol (efter en ældre nummereringsmetode) er det aktive euforiserende stof i cannabis.

  • Tetra betyder 4
  • Hydro betyder vandmolekyler
  • Cannabinol er planteskabt organisk stof

Delta ni er det sted de fire vandmolekyler og cannabinol-molekylet er bundet sammen.

Yderligere info fra Wikipedia (DK):

Stoffet blev første gang isoleret af Raphael Mechoulam og Yechiel Gaoni fra The Weizmann Institute i Rehovot, Israel i 1964.

I ren form er THC glasagtigt. Det kan ikke opløses i vand, men det kan opløses i organiske forbindelser, såsom triglycerider (olie/fedt) eller alkohol. I hamp-planten beskytter THC mod solens skadelige UV-stråling.

THC bruges i dag til medicin eller som et euforiserende stof. I Cannabis findes ikke bare THC, men også adskillige andre cannabinoider. Flere cannabinoider har en euforiserende virkning. THC dannes når cannabis (hamp) planten er gået i blomst. Jo længere tid hamp planten får lov til at være i blomst jo flere af de andre cannabinoider vil planten producere. To af cannabinoiderne, cannabisol og cannabinol nedbryder THC.

THC er det aktive stof, der kan gøre den der indtager det “høj”, dvs. at personen oplever en glad eller fjollet rus. Når planten så når det stadie, hvor der er et større antal andre cannabinoider og mindre THC vil rusen blive “stenet”. Dvs. at personen der indtager det vil blive slap og udmattet. Nogle få foretrækker denne form for rus, som en måde at slappe af på. Derudover vil en “stener” rus, for nogen, fremkalde et enormt behov for indtagelse af mad.