Vi fra redaktionen af Cannabisfakta ønsker alle vores læsere et lykkebringende nyt grønt år – forhåbentlig med en masse legaliserende tiltag fra politisk hold.

Happy 420 - og hvad betyder det egentlig?

Happy 420 – og hvad betyder det egentlig?

Hvad er 420?

420 en betegnelse for datoen d. 20/4 som er cannabisplantens mærkedag. Derfor er det blevet en måde for mennesker der sympatiserer med cannabis kulturen at hilse indbyrdes på.

Flere steder verden over mødes man på dagen for at fejre brugen af cannabis i det åbne. En mangeårig tradition i USA og Nordamerika der har krydset atlanten, og så sent som idag kunne man f.eks. nyde sit indtag i det åbne i Hyde Park i London sammen med tusindvis af ligesindende, hvis det var det man havde lyst til.

Der findes faktisk også en anden fortolkning af 420; og den går på at tallet betyder at man indtager cannabis kl. 4:20. Pointen er under alle omstændigheder noget i retning af: Alle er velkomne. Ingen er udenfor. Bare lad være med at pådutte os hvad vi som kulturbærere må eller ikke må, så længe vi ikke gør andre fortræd med vores opførsel.

Trods klassisk engelsk forårsvejr med silende regn kom der tusindvis til 420 festen for græsrødder i Hyde Park, London

Trods klassisk engelsk forårsvejr med silende regn kom der tusindvis til 420 festen for græsrødder i Hyde Park, London

Så hvor er/var du på 420?

Er eller har du været til en form for sammenkomst, event eller arrangement i cannabis kulturens navn enten herhjemme eller i udlandet så vil vi meget gerne høre fra dig her på redaktionen – bare skyd os en kommentar til indlægget her og så vender vi tilbage til dig, hvis du ønsker det!

Er der nogle der har lyst til at arrangere en 420 event – så giv ligeledes lyd her… og husk, én skal være den første der tør gi lyd! 🙂

Nok engang; Happy 420 – peace, over and out!

Du kan læse mere om kulturbegrebet 420 her: