Enhedslisten med Stine Brix, Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper i front forsøger at lægge pres på regeringen i forhold til at åbne op for legaliering af Medicinsk Cannabis.

Syge danskere skal fremover kunne købe og dyrke medicinsk cannabis helt lovligt ifølge et forslag fra Enhedslisten. Oplægget kommer i kølvandet på en række dokumentarer om Medicinsk Cannabis, hvor det fremgår at syge danskere i stigende grad benytter sig af Medicinsk Cannabis. Hvis man ønsker at benytte Medicins Cannabis er man på grund af den gældende lovgivning tvunget ud på det kriminelle marked hvad end man ønsker at købe eller dyrke planten selv.

Der er 3 grundpunkter i forslaget:

– at sikre straffrihed for borgere, som anvender Medicinsk Cannabis, og for borgere, som dyrker cannabis til eget medicinsk brug.
– at undersøge mulighederne for at give udleveringstilladelse på Medicinsk Cannabis, der produceres i Holland
– at sikre mere klinisk forskning vedrørende medicinsk cannabis

Det er ikke noget nyt at Enhedslisten står som fortalere for afkriminalisering af Cannabisbrugere da dette har været på partiets officielle dagsorden siden 2005.

Både i og udenfor Danmark benyttes Medicinsk Cannabis som til både behandling og smertelindring ved flere sygdomme og lidelser, herunder Cancer. Undersøgelser har påvist at der i befolkningen er et flertal for legalisering af Cannabis og dermed afkriminalisering af Cannabis brugere. Der forekommer at være uddelt utilfredshed med de danske politikeres håndtering af området på trods af årtiers fejlslagen forbudspolitik.  Dette illusteres bl.a. i denne aritkel på modkraft.dk.

CannabisFakta.dk opfordrer vi de danske politikere til at tænke ud af boksen frem for at fastholde en forbudspolitik der ikke respekterer individets ret til selv-medicinering. Der bør iværksættes prøveordninger med henblik på legalisering af Cannabis, så det danske samfund ikke skal spilde flere ressourcer på at at ordensmagten skal kæmpe en håbløs kamp mod danske borgeres brug af Medicins Cannabis.

Du kan læse den originale artikel om Enhedslistens forslag på dr.dk .